Alla priser är inkl. moms.
Klicka här för att ändra.


Stjernsundsprodukter
Hästskovägen 1
SE-813 33 HOFORS

Tel: +46 (0)70 560 75 31
info@stjernsundsprodukter.se

 

Med naturen som inspirationskällaSven Forslund

Keith Södergren- HedemoraTidning 23 november 1993

"I slutet av 60-talet råkade Sven ut för en bilolycka som gav honom kroniska ryggbesvär. Efter att ha sökt hjälp hos olika läkare, letade Sven bland alternativa behandlingsformer och blev både botad och biten.

I början av 80-talet gick han en kurs för att lära sig massage. Det ena gav det andra och 1986 stod det första "Stjärnsundsbordet" färdigt. Stjärnsundsbordet är ett hopfällbart massagebord som under åren blivit rätt känt bland massörer och andra behandlare.

Från Asien

Energistolen är konstruerad för den uråldriga asiatiska energimassagen som nu hittat till Sverige. Som så mycket annat i en här vägen har energimassagen tagit omvägen via Kalifornien, där Sven för några år sedan först kom i kontakt med denna behandlingsform.
- Där finns det flera behandlare som far omkring och besöker arbetsplatser för att ge massage direkt vid skrivbordet, säger Sven. Jag började fundera på det här och efter att det hållits en kurs i Sverige, började kunderna höra av sig.

Komfortabel

Svens massagestol ser ut som vad som helst utom en stol ,men den är förbluffande komfortabel. Stolen är konstruerad så att den som sitter i den lämnar 90 procent av kroppen fri för behandling. Energistolen kan fällas ihop och tas på axeln. Trots kravet på att den ska vara stabil har Sven lyckats hålla ner vikten.
Sven sköter allt konstruktionsarbete. Han har 25 års erfarenhet som konstruktör på Televerket, men på den tiden handlade det om telefonväxlar och andra teletekniska prylar.
Trä är det genomgående materialet. Med tiden har det visat sig att många kunder föredrar trä.

Mycket arbete

Först under det senaste året har tillverkning och försäljning tagit rejäl fart. I år (1991) räknar Sven och Iréne Forslund med att drygt 400 bord och stolar ska säljas. Under de första åren fick Sven och Iréne arbeta både med tillverkningen och försäljningen, men på senare tid har det mesta av tillverkningen tagits över av grannen Dala-Husby Snickerifabrik och ett par lokala småföretagare.
Nu kan Sven och Iréne dela sin tid mellan marknadsföring och att fortsätta klura ut nya produkter på detta område som växer i takt med att intresset för friskvård och alternativa behandlingsformer ökar."

- Keith Södergren- HedemoraTidning 23 november 1993