Alla priser är inkl. moms.
Klicka här för att ändra.


Stjernsundsprodukter
Hästskovägen 1
SE-813 33 HOFORS

Tel: +46 (0)70 560 75 31
info@stjernsundsprodukter.se

 

VattenfallStjernsundsprodukter

Perfekta arbetsredskap

Stjernsundsprodukter erbjuder perfekta arbetsredskap för alla former av kroppsbehandlingar. Massagebänkar och stolar av hög kvalité. Alltid tillverkade i trä, med stor precision in i minsta detalj.

De så kallade Stjärnsundsborden är stabilt byggda. Höj och sänkbara med ett enkelt handgrepp. Dessutom hopfällbara, vilket gör dem lätta att ta med och förflytta. En Stjernsundsprodukt är även en vacker möbel varför den passar både på praktiken och i kontors-arbetsplats- och hemmiljö.

Våra kunder är viktiga

Vi lyssnar mycket noga när våra kunder berättar hur de arbetar och hur de tycker att deras arbetsredskap bör vara utformade. Funktioner som förenklar är en viktig del av hemligheten bakom framgångarna för våra produkter.

Noggrannhet och precision i kombination med genomtänkta funktioner har gett Stjernsundsprodukter en ledande roll på marknaden.

Alla tips och förslag på produktutveckling som ni lämnar till oss sparas och diskuteras internt med jämna mellanrum. Ni som användare sitter på så mycket kunskap och bra ideér och vi är enormt tacksamma för all feedback.

Garantier

Den höga produktkvaliteten gör att vi lämnar 5 och 10 års garanti på konstruktion, tillverkning och montering. Varje bänk och energistol signeras, serienumreras och kontrolleras noggrant innan den packas och skickas.
Vi har inga varor på lager utan tillverkar dem vartefter beställning inkommer. Leveranstid för en Stjernsundsprodukt är mellan 2-5 arbetsdagar . Garantisedel samt instruktioner medföljer alltid varan.

Energistolen

Energistolens förmåga att lösa många och varierande behov i samband med olika former av avslappning och massage är välkänd på marknaden. Och flexibiliteten öppnar ständigt nya möjligheter och ny användningsområden.

Med reglerbara funktioner passar stolen för alla, oavsett längd och vikt. Bekväm sittställning avlastar ryggen och ger avslappning. Samtidigt garanterar den en bra och effektiv arbetsställning för terapeuten.

Energistolen är tillverkad i björk och är mycket stabil och klarar stor påfrestning. Det finns två olika huvudstöd att välja mellan. Det klassiska tre-punkts-stödet som gör det lätt att komma åt runt ansikte och huvud. Det mjuka kuddstödet är perfekt vid behandlingar som tar något längre tid och där behovet av att komma åt runt ansiktet inte är lika stort.

EnergistolenStolen har en tilltalande design och utomordentlig finish. Utförande och konstruktion bygger på ett genuint hantverkskunnande. Stolen är ett smidigt, stabilt och mycket uppskattat arbetsredskap som klarar stora påfrestningar.


När stolen är hopfälld kan den förpackas i en skyddsväska i vinröd vattenavvisande nylonväv. Väskan kan kompletteras med stora hjul. Energistolen väger bara 11 kg och är därför lätt att bära eller dra med sig i väskan.


Den reglerbara stolen passar alla storlekar. Sittställningen avlastar ryggen och ger maximal komfort. Energistolen är också de många möjligheternas arbetsredskap och energigivare. Den passar för Energimassage, bindvävsmassage, akupunktur, laserbehandling med mera.

Energimassage

De första energistolarna utvecklades för den japanska energimassagen. Därav stolens namn.
Men energistolen hittar ständigt nya användare; i behandlingsrum, på företagshälsovården, ute hos företagen och på SPA har energistolen en given plats.

För många är energistolen den viktigaste investeringen de gör i sin yrkesverksamhet som massörer och terapeuter, anställda eller egna företagare. Idag används energistolen vid akupunktur, laserbehandling, massage, avslappning, taktil stimulering mm.

Energistolen är även ett bra alternativ vid behandling av personer som inte kan ligga på ett massagebord. Det går också bra att flytta över en person från rullstol till Energistolen.

Perfekt arbetsställning

Tatuering är ett exempel på ett område vid sidan av de traditionella där energistolen gör att klienten sitter bekvämt och tatueraren får perfekt arbetsställning.

Energistolen i björk har en tilltalande design och utomordentlig finish. Utförande och konstruktion bygger på ett genuint hantverkskunnande. Stolen är ett smidigt, stabilt och mycket uppskattat arbetsredskap som klarar stora påfrestningar.


När stolen är hopfälld kan den förpackas i en skyddsväska i vinröd vattenavvisande nylonväv. Väskan kan kompletteras med stora hjul. Energistolen väger bara 11 kg och är därför lätt att bära eller dra med sig i väskan.

Massagebänkar

Massagebordet, huvudsakligen i björk, har en funktionell design och utomordentlig finish. Klädseln finns i fyra nyanser.

Attraktiv träbänk

Stjernsundsbänken är en attraktiv, bärbar träbänk med genial höjdinställning. Produkternas behagliga träkänsla skapar en varm och inbjudande miljö. Massagebordens stabilitet och stora flexibilitet gör dem lättsamma att arbeta med både för terapeut och klient. I takt med ökad medvetenhet om vikten av och möjligheterna med förebyggande hälso och friskvård hittar massagebordet ständigt nya användare.

Ove klär bordGenuint hantverk

Massagebordens smidiga utförande och den stabila konstruktionen bygger på genuint hantverkskunnande. Enkla och flexibla lösningar tillgodoservarierande behov, i samband med olika behandlingar. Borden finns i sex utföranden, alla med ställbara höjdlägen. Andra med rundade hörn för att komma nära. Det är alltid lätt att arbeta vid ett massagebord från Stjernsundsprodukter. Stående eller sittande arbetsställning väljs genom höjdinställningen. Sittande finns gott om plats för benen under bordet och massören kommer nära klienten.

Klädseln

Klädseln/konstskinnet på våra produkter är ett konstmaterial som består av 70% bomullsväv och 30% polyester. Ytskiktet i polyester är belagt med Polyuretan. Materialet "andas" och känns mjukt och behagligt. Det är brandtåligt och klarar cigarettest BS5822 Part1.


Viktigt att tänka på gällande galonet/konstskinnet:

  • Allt flytande såsom svett, olja och till och med vatten måste omgående torkas av. Polyuretan släpper igenom vätska som kan lägga sig emellan bomullsväven och ytskiktet och resultatet kan bli att materialen skiljer sig åt / delar på sig.
  • Att alltid torka av med en lätt fuktad trasa.
  • Att aldrig använda starka rengöringsmedel. Använd enbart mild tvållösning ( 80% vatten och 20 % mild tvål eller såpa )
  • Att aldrig använda bänken, kuddarna eller sitsen i fuktigt tillstånd.

Primobänken

Primo 68, 73 och 83 cm, huvudsakligen i björk, har en funktionell design och utomordentlig finish. Massagebordets smidiga utförande och den stabila konstruktionen bygger på genuint hantverkskunnande. Enkla och flexibla lösningar tillgodoser varierande behov, i samband med olika behandlingar.

Primo 68, 73 och 83 cm är ett utmärkt bord för till exempel Rosenterapi, zonterapi och taktil massage. Primobänken kan även användas i golvnivå. Genom att med ett enkelt handgrepp fälla in benen under bordet, skapar du dig en bänkdyna på golvnivå. Detta kan vara lämpligt vid tex. Shiatsubehandlingar.

Detaljer i bänkenMini 52 bänken

Mini 52 är ett smidigt och vackert bord, huvudsakligen tillverkat i björk. Designen är funktionell och det har en elegant finish. Bordet inkluderar armstöd och ett steglöst huvudstöd. Det finns två modeller av armstöd att välja mellan. Klädda eller armstöd skålade i trä. De skålade i trä är standard för detta bord, men de klädda kan väljas istället. Armstöden är svängbara runt det främre benparet.

Mini 52 är perfekt för dig som arbetar med klassisk massage. Du kommer nära och har mycket plats för benen under bänken. Bänkens storlek gör den även lätt ha ta med sig. Den blir oerhört smidig i hopfällt läge. ( se faktatabell under fliken bifogade filer ) Huvudstödet samt armstöden ( de skålade i trä ) får plats i bordet under transport.


Massagebordets smidiga utförande och den stabila konstruktionen bygger på genuint hantverkskunnande. Enkla och flexibla lösningar tillgodoser varierande behov, i samband med olika behandlingar.

Primo Mini 60 bänken

Primo Mini 60 cm passar dig som arbetar med många olika behandlingsformer. Bordet ger bekvämlighet och trygghetskänsla utan att vara brett eller tungarbetat. De sneddade hörnen ger frihet åt överarmar och skuldror.

Bordet inkluderar armstöd och huvudstöd. Det finns två modeller av armstöd att välja mellan. Klädda eller armstöd skålade i trä. De klädda är standard för detta bord, men de skålade i trä kan väljas istället. Armstöden är svängbara runt det främre benparet. Huvudstödet är steglöst i sin höjdinställning.


Alla funktioner på Stjernsundsborden är genomtänkta och enkla. Vid uppsättning vrids två vred, sedan är det klart. Bordens sex olika höjdlägen justeras av en person med några få handgrepp. Bänken är lätt att fälla ihop och sätta upp. Huvud och armstöd får plats i det hopfällda bordet.

Primo Mini 60 är en idealisk bänk för dig som arbetar med olika massage och terapiformer. Bänken är relativt liten och smidig samtidigt som den är fullt utrustad med alla nödvändiga tillbehör. Den ger bekvämlighet och trygghetskänsla utan att vara bred eller tungarbetad.

Primo Mini60 passar lika bra till klassisk massage som bindvävsmassage, taktil massage, zonterapi, Rosenterapi eller vilken terapiform som helst där en bekväm bänk är nödvändig.

FeldenkraisbänkenFeldenkraisbänken

Behandlingsbänken är en behaglig kvalitetsbänk från Stjernsundsprodukter. Den är tillverkad i björk och är klädd med konstskinn i fyra olika nyanser. Denna modell har i snart 20 år varit en populär bänk bland Feldenkraispedagoger. Bänkens stoppning, bredd och höjd är idealiska för denna metod. Bredden på 82 cm och höjden mellan 41-56 cm har även visat sig lämplig för shiatsu utövare som inte enbart väljer golvet som arbetsredskap.


Bänken är mycket stabil och behaglig att både arbeta med och att få behandling på. Den är samtidigt attraktiv och en vacker möbel. Genom några enkla handgrepp uppnår du 8 olika höjdinställningar på denna bänk; 41, 43,44,46,49,51,54 och 56 cm


Bänken är framtagen tillsammans med Feldenkraispedagoger just för att den skall fungera precis efter de behov man har som pedagog eller terapeut. Bänken kan kompletteras med ett huvudstöd speciellt utformat för att passa denna bänk. Stoppningen och klädseln på huvudstödet är densamma som på bänken.

Feldenkraisbänken är specialdesignad för just Feldenkraismetoden. Bänken har utformats i nära samarbete med Feldenkraispedagoger. Stoppningen ger ett lagom fast underlag för denna behandlingsform. Bänken är stabil samt lätt att ställa upp och fälla ihop. Höjdinställningen är mycket enkel. Bänken är vacker, funktionell och säljs i hela Europa.

Quattrobänken

Quattro är en hopfällbar kvalitetsbänk med hög komfort och många valmöjligheter. Bordet passar dig som arbetar med många olika behandlingsformer. Bordet ger bekvämlighet och trygghetskänsla utan att vara brett eller tungarbetat. De sneddade hörnen ger frihet åt överarmar och skuldror.

Bordet har fyra rundade hörn och lämpar sig särskilt för Polynesiska / Hawaiianska massageformer, där man under massagen snabbt rör sig runt bänken. Även vid Kabukimassage kan Quattro vara ett alternativ. De rundade hörnen gör att man hela tiden kommer nära. Quattro är en hopfällbar kvalitetsbänk med hög komfort.

Quattro är extra lämpad för dig som arbetar med Polynesiska och Hawaiianska massagefomer, till exempel Lomi-Lomi. De rundade hörnen gör att man hela tiden kommer nära. Bänken är utrustad med huvudstöd och kan extrautrustas med både armstöd samt ett hål i bordet för det steglösa huvudstödet.

Alla funktioner på Stjernsundsborden är genomtänkta och enkla. Vid uppsättning vrids två vred, sedan är det klart. Bordens sex olika höjdlägen justeras av en person med några få handgrepp. Bänken är lätt att fälla ihop och sätta upp. Huvud och armstöd får plats i det hopfällda bordet.

Tillbehör till massagebänkarna

Till borden finns huvud- och armstöd samt specialdesignade ryggstöd med nack- och knäkuddar. Det finns även en möjlighet att förlänga några av våra bänkar med ett extra tillbehör.

Förlängning

Förlängningen går att fästa vid Primo bordens kortända. Det är 73 cm brett och 30 cm långt och passar således perfekt på bänkmodellen Primo 73 cm. Konstruktionen gör det dock möjligt att fästa förlängningen även på modellerna Primo 68cm samt Primo 83cm. ( Notera dock att måttet är 73 cm brett, så det blir antingen bredare eller smalare än bänken.) Förlängningen är stoppad och klädd med samma material som bänken och finns i fyra färger.

RyggstödRyggstödet


Ryggstödet är ett separat tillbehör till borden. Det används främst vid zonterapi och fotvård men fler användningsområden är möjliga. Stödet kan användas på alla massagebord. Knä - och nackkuddarna som medföljer är löstagbara och kan både köpas och användas separat. Ryggstödet kan regleras i både höjd och vinkel och är enkelt att fälla ihop då det inte används.

Huvudstödet

Huvudstödet har steglös höjdinställning och är mycket enkelt att justera eller flytta.
Den mjuka kudden och det flexibla stativet gör det bekvämt för både klient och terapeut.
Huvudstödet får plats inuti bänken vid transport. Alla bänkar från Stjernsundsprodukter kan utrustas med ett huvudstöd utanför bänken.

Hål i bord

Vissa av våra bänkmodeller har även möjlighet att utrustas med ett hål i bordet för det justerbara huvudstödet. Alla bord (utom Mini 52cm och Feldenkrais ) kan beställas med ett hål för det ställbara huvudstödet. Hålet förses med en täckplugg då det inte används. Att ha huvudstödet i hålet känns tryggt och bekvämt för klienten samtidigt som det ger terapeuten frihet att manipulera nacken på ett behagligt sätt.

Huvudstöd till Feldenkraisbordet

Självklart finns ett huvudstöd specialdesignat för att passa vår Feldenkraisbänk. Huvudstödsplattan är då stoppad på samma sätt som Feldenkraisbänken och ger klienten en stadig och bekväm avlastning.

Armstöd

Armstöden är svängbara runt det främre benparet. Själva armstödet sitter på en "svängarm" som dessutom kan justeras i höjd, genom att klämma in en plastlist som sitter i bänkens ben. (högsta höjden är ca 2cm från bänk kanten och lägsta är ca 10cm från bänk kanten). Armstödet glider med viss friktion längs svängarmen, vilket gör att du kan ha det tätt in mot bänken eller långt ut från bänken. Armstöden finns att beställa antingen klädda eller skålade i trä.

Hjulset

För dig som ofta har behov att flytta omkring din bänk finns det hjul att montera på bänken. Med ett enkelt handgrepp kan hjulsetet monteras på bänken för att underlätta transport. Ett särskilt hjulset finns till Feldenkraisbänken.

Väska med bärsele

Hopfällt kan massageborden förses med hjul och förpackas i en praktisk och tålig skyddsväska med bärsele. Den relativt låga vikten gör massageborden lätta att bära eller dra med sig.

 

Tre pallar från ovanArbetspallar

Klöverpall med vipp och Vippen

Klöverpallen med vipp finns i tre olika höjdalternativ och varje alternativ bjuder på en steglös inställning i ett visst intervall. Du kan välja på två olika tjocklekar på dynan och fyra färger. Vippfunktionen ger en bekväm och stödjande arbetsställning .

En perfekt arbetsstol både i behandlingsrummet, receptionen, på kontoret eller hemma. Inga onödiga spakar, handtag eller ryggstöd är i vägen. En enkel och snygg bärrem ligger tvärs över sitsen . Pallens låga vikt gör den lätt att förflytta även om den måste lyftas.

Pallens behagliga träkänsla skapar en varm och inbjudande miljö. Stabilitet och flexibilitet gör pallen behaglig att arbeta från.Enkla och geniala lösningar tillgodoser många och varierande behov.

Både Klöverpallen och Vippen är praktiska arbetsstolar i behandlingsrummet, i receptionen, på kontoret eller hemma. Pallar försedda med vippfunktion ger bekväm och stödjande arbetsställning. Som terapeut är dessa pallar fantastiska avlastare för ryggen. Sitsens utformning i kombination med vippfunktionen gör att du automatiskt rätar på ryggen och öppnar upp bäckenet vilket stärker din sittposition.

klöverpall med hjul

Pallar försedda med hjul är perfekta i behandlingsrummet, på laboratoriet eller i receptionen där du har behov av att förflytta dig snabbt . Hjulen är ljudlösa och lättrullade. De bromsade hjulen uppnår bromseffekt när du sitter på stolen. Om du lättar på sitsens tryck rullar hjulen obehindrat igen.
Hjulen rullar lätt mot vilket underlag som helst och nylonhjulen gör inga märken i golvet. Det är samma typ av hjul oavsett om du väljer de vanliga hjulen eller dem med bromseffekt.

Med steglös höjdinställning kan pallarna anpassas för alla. Inga onödiga spakar, handtag eller ryggstöd är i vägen. Den praktiska bärremmen gör förflyttningar smidiga.


Pallarnas bottenplattor tillverkas i björk och har en funktionell design och utomordentlig finish.
Mjuk eller fast sittdyna med konstläder i fyra nyanser. Det smidiga utförandet bygger på genuint hantverkskunnande. Produkternas behagliga träkänsla skapar en varm och inbjudande miljö. Stabilitet och flexibilitet gör pallarna behagliga att arbeta från.

Pallen finns i 2 olika höjdalternativ och varje alternativ bjuder på en steglös inställning i ett visst intervall. Du kan välja på två olika tjocklekar på dynan och fyra färger. Hjulen är ljudlösa och lättrullade. Inga onödiga spakar, handtag eller ryggstöd är i vägen.

En enkel och snygg bärrem ligger tvärs över sitsen . Pallens låga vikt gör den lätt att förflytta även om den måste lyftas. Pallens behagliga träkänsla skapar en varm och inbjudande miljö. Pallens bottenplatta tillverkas i björk och har en funktionell design och utomordentlig finish. Det är samma typ av hjul oavsett om du väljer de vanliga hjulen eller dem med bromseffekt.

Meditationspall

Meditationspallen är den nyaste medlemmen i vår pall familj. Den lilla smidiga och vackra träpallen av japansk modell har hittat hem såväl i meditationsrummet som på restaurangen. Den väger 1 kg och är endast 30 cm bred. Lutningen och den skålade sitsen gör den bekväm att sitta på länge. Enklast sätter du dig på den genom att först gå ner på golvet på knä och sedan placera pallen under sätet med pallfoten mellan dina ben.