Alla priser är inkl. moms.
Klicka här för att ändra.


Stjernsundsprodukter
Hästskovägen 1
SE-813 33 HOFORS

Tel: +46 (0)70 560 75 31
info@stjernsundsprodukter.se

 

EnergimassageEnergimassage

Energimassage härstammar från både Kina och Japan och är en massage som bygger på akupunktursystemet och den traditionella Anmamassagen.

Meridianer

Akupunktur grundar sig på att det i kroppen cirkulerar energier som följer vissa kanaler eller s.k meridianer. Meridianerna är relaterade till viktiga organ i kroppen och kopplade till varandra efter ett givet system.
Vi har tolv organrelaterade meridianer, som löper likadant på båda kroppshalvorna. Var och en av dessa meridianer har en kompletterande meridian inom samma element ( se de fem elementen ). Utöver dessa tolv finns en mitt på kroppens framsida och en mitt på kroppens baksida. Dessa fjorton är de vanligaste och mest förekommande men det finns ytterligare.

Varje meridian har en fysisk och en psykisk funktion och har dessutom bestämda tider på dygnet då de är starkare respektive svagare. Det tar ungefär ett dygn för livsenergin att återkomma till sin utgångspunkt i lungmeridianen.

Ofta har vi för mycket eller för lite energi i de olika meridianerna och efter en tids obalans följer sjukdomar och ohälsa.För att på nytt skapa balans i flödet behandlar man de berörda energibanorna. Man stimulerar de som är inaktiva och dämpar dem som är överaktiva.Olika kroppsfunktioner stimuleras och stärks genom massagen. Kroppen får en bättre balans och håller sig på så sätt friskare.

EnergistolenEnergimassagen kommer till Sverige

Energimassagen kom till Sverige i mitten av 80-talet via USA och Jasmin Ewanoski, lärare på Axelsons Gymnastiska Institut. Man anpassade massagen till svenska förhållanden och arbetade först på pall. Ganska omgående konstruerades en mer lämplig och stabil stol - Energimassagestolen. Konstruktör och
designer Sven Forslund tog fram stolen i samarbete med bland annat Jasmin och tillverkningen stod dåvarande Idé & Hantverk för ( numera Stjernsundsprodukter ). Energistolen är idag en stilbildande klassiker.


Vad är energimassage bra för?

Med energimassage sätter du fart på kroppens energiflöden. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras.Alla har nytta av behandlingen. Speciellt välgörande är den för dig som har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Läs även om Kabuki - den liggande energimassagen.


Hur går det till?

Massören arbetar med att ganska snabbt trycka på olika akupunkturpunkter enligt ett visst mönster. Under massagen sitter du i en särskild energimassagestol , som ger dig möjlighet att slappna av. Du behöver inte klä av dig, då massagen kan ges genom tröja eller skjorta utan problem. Massören arbetar genom rygg, axlar, nacke, huvud, armar och händer. Vissa punkter är ömma och kan göra ont. Det betyder att energin är blockerad på dessa punkter och då är det bara gynnsamt att energin, genom trycket, börjar cirkulera igen.


Efter EnergimassageHur känns det efter behandlingen?

Du känner dig pigg, energisk och i balans. Verkan kan sitta i i flera dygn. Energimassage ger både en avslappnande och en uppiggande effekt!


När bör jag undvika behandling?

Strax innan eller efter en mastig måltid är det inte lämpligt att ta en behandling. Det är även mindre lämpligt att få massagen i direkt anslutning till en kraftigt fysisk utmattning. ( Till exempel före eller efter ett maratonlopp eller ett Vasalopp) För mer information om Energimassage, kontakta Larsjöran Jordhammar.


Förebyggande friskvård

Som behandling på företag är energimassagen en utmärkt förebyggande friskvård som sparar stora pengar åt företaget genom minskad frånvaro. Dessutom stärks medarbetarnas känsla och engagemang i sitt arbete och för sitt företag. Behovet hos företag och medvetenheten hos människor om denna behandling ökar.
Som ett led i friskvårdsverksamhet ger numera allt fler företag i Sverige sina anställda möjlighet att regelbundet få en 20-30 minuters energimassage behandling på arbetet.

Massage till anställda en ny skattefri förmån?

Hittills har reglerna varit att massage inte är skattefri för den anställde eller avdragsgill för ett företag såvida det inte rör sig om förebyggande behandling eller rehabilitering. Men riksdagen har beslutat att från och med den 1 januari 2004 så ska så kallad kontorsmassage rymmas inom begreppet skattefri annan friskvård. Detta innebär att arbetsgivaren kan anlita en massör som vid vissa tider ger massage till anställda. Företagen kan alltså lättare förebygga ohälsa och stress.

Källa: RSV och regeringen ,propositionen har nr: 2002/03:123